Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna « Staromieście Rzeszów »
Forum Mieszkańców Osiedla Staromieś›cie w Rzeszowie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lokalny hub wymiany plików na DC+

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek



Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 76
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 8:32 pm    Temat postu: Lokalny hub wymiany plików na DC+ Odpowiedz z cytatem

Sądze że niewiele osób z naszego osiedla wie że nasz dostawca inte
etu jakim jest Enformatic umożliwia od kilku dobrych lat dostęp do huba na swoim serwerze w programie Direct Connect (DC++). Dostęp do niego mają wszystkie osoby połączone do sieci z całego Rzeszowa poprzez sieć zakładanej przez Enformatic jak i wszystkich mieszkańców sieci SMLW. Transfery tam są przydzielane oddzielnie i nie są one pobierane z naszego transferu do inte
etu tylko jest to transfer drugorzędny który czasami sięga do nawet 8 000 kB/s wiec warto o tym wspomnieć. Aktualnie jest różnie czasami siedzi kilku użytkowników a czasami idzie to w dziesiątkach. Proponuje zainstalowanie sobie darmowego programu direct connect i wymogiem jest udostępnienie przynajmniej 20 GB danych.

Adres jaki trzeba wpisać w programie to: dc.enf.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 20 Sie 2019
Posty: 123

PostWysłany: Wto Sie 20, 2019 5:56 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
michal_sz
Administrator


Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 111
Skąd: Gromskiego 3

PostWysłany: Sro Sie 21, 2013 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

potwierdzam, działa szybko Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2013 8:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi cos nie działa , jaka wersje tego dc++ macie zainstalowana ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel_h



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 8

PostWysłany: Pon Wrz 02, 2013 8:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja używam StrongDC++http://strongdc.sourceforge.net/download.php?lang=eng i działa Smile
Na forum.enformatic.pl jest opis jak skonfigurować klienta. Jeżeli dalej nie będzie działać napisz jaki dokładnie masz błąd.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pią Wrz 06, 2013 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od zawsze korzystam z dc.enf.pl i przeważnie nie miałem problemów z tą siecią, ale ostatnio jakoś nie moge tego dobrze skonfigurować, wiele osób jest dla mnie niedostępnych, nie działa mi wyszukiwanie..

Gdzie na forum Enformatic jest konfiguracja? Szukam, ale nie widze tego..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
piotrek



Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 76
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Sob Wrz 07, 2013 4:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zmien z active na passive w ustawieniach, problem rozwiazuje staly adres ip ktory mozna zamowic juz bezposrednio u enformatica za 5 zl miesiecznie a oprocz tego staly ip umozliwia bardzo wiele rzeczy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel_h



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 8

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 11:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz napisał:
Gdzie na forum Enformatic jest konfiguracja? Szukam, ale nie widze tego..

Tutaj jest przykładowa konfiguracja http://forum.enformatic.pl/viewtopic.php?t=457.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Wrz 10, 2013 8:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niezarejestrowani na tamtym forum niestety nie widza tej konfiguracji , gdybys mogl to udostepnij jak w postaci zdjęcia , z góry dzieki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel_h



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 8

PostWysłany: Sro Wrz 11, 2013 11:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po uruchomieniu programu klikamy na ustawienia



a) General
- wpisujemy Nick'a i w Description naszą podsieć. Na Staromieściu mamy 10.6.2.* (chyba, że ktoś ma inny ip)



b) Connection settings
- jeżeli mamy podłączenie bezpośrednie do kabla, czyli bez routera to ustawiamy "Direct connection", jeżeli jest router to Passive lub przekierowujemy porty http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=10711&st=0&p=98101#entry98101




c) Downloads
- ustawienia folderów do których będą pobierane dane



d) Sharing
- ustawiamy foldery które będziemy udostępniać (trzeba udostępnić co najmniej 20GB)

e) Upload slots
- trzeba ustawić 3



Dobrze też sobie ustawić Favorite Hubs (1)



Następnie New (2) i wpisujemy ustawienia huba dc



na koniec zaznaczamy autoconnect



i tyle. Powinno hulać Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Nie Wrz 29, 2013 1:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ustawienia miałem i mam jak powyżej.. połączenie przez router. Nie zamawiałem stałego IP, ponieważ za bardzo nie jest mi potrzebny, nawet mimo małej opłaty... i do huba cały czas się łącze. Niestety nie mogę się połączyć ze wszystkimi, którzy są obecni.. Może to powód różnych konfiguracji z obu stron. Próbowałem różnych ustawień i czasem po takiej zmianie udało się do kogoś połączyć, ale różnie to bywa.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel_h



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 8

PostWysłany: Pon Wrz 30, 2013 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Połączenie "direct" czy "passive"? "Direct" łączy się ze wszystkimi, "passive" ( w strong'u za murkiem) tylko z użytkownikami "direct" (bez murku).Jeżeli masz połączenie "direct", a nie możesz pobierać to napisz na czacie dc. Będzie można sprawdzić czy u innych działa.

Ostatnio zmieniony przez pawel_h dnia Wto Paź 01, 2013 10:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 20 Sie 2019
Posty: 123

PostWysłany: Wto Sie 20, 2019 5:56 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 4:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi się udało polaczyc do pokoju ale nie mogę przegladac plikow jakie ktoś udostepnia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum






Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group